Mikrobiologiske vs kjemiske vaskemidler

Biomidler hovedbilde.jpg

Lær om hvordan bakterier og enzymer brukes i rengjøringsmidler


En stor fordel med mikroorganismer vs kjemikalier er at de er helt trygge å bruke. De liker seg best i pH-nøytrale miljøer mellom pH 3-9. Derfor er ikke produktene etsende.

Det er trygt både for deg som forbruker og for miljøet.

Vask med 100% «snille» mikroorganismer, det rengjør selv på plasser der det er veldig skittent og du har problemer med vond lukt. Hver milliliter inneholder millioner av bakterier!

Mikroorganismene "spiser" opp organisk skitt ved at de produserer enzymer som bryter ned de illeluktende molekylene til mindre deler. Disse bestanddelene "spises opp" av bakteriene og tilslutt er skitten redusert til karbondioksid og vann.

De kan jobbe selv i miljøer der det ikke er luft, de er såkalte anaerobe bakterier. Dette gjør at produktene virker på mange typer smuss og til og med i tette sluk. 

Når du har dosert i henhold til etiketten og vasket ferdig er det viktig at du ikke skyller av med vann.

Da skyller du vekk overskuddet av de «snille» mikroorganismene som ville blitt værende igjen og fortsatt å «spist» på nye bakterier som dukket opp.

Derfor vil mikrobiologiske produkter hindre at det vokser frem alger og bakterier på steder hvor produktene brukes jevnlig.

 

Arrow Biozyme DC1 5 liter
Rabatt %
-20%
kr 392 kr 314 Eks. MVA
Arrow HR6 Enz-Odours Bio spray 750 ml
Rabatt %
-20%
kr 123 kr 98 Eks. MVA

 



FUN FACTS

Bakterier:

    • Er den organismen som det finnes mest av på hele planeten.

    • Det er registrert mange millioner typer bakterier.

    • Bare 1% er sykdomsfremkallende.

    • Flere typer produserer stoffer (tensider) som har samme egenskaper som vaskemidler.
      Disse stoffene løser fett, olje, proteinrester, stivelse og bryter overflatespenningen.


 

 

istock-178433145.jpg

 

 

 

Hvordan kan Bio-produkter ha så lang holdbarhet?

Man skulle tro at produkter som inneholder bakterier og enzymer ikke har så lang holdbarhet, siden mikroorganismene på et tidspunkt dør.

Det smarte er at mikroorganismer lager sporer når de er utsettes for tøft miljø. Produsentene vet dette og «stresser» mikroorganismen slik at den danner sporer. Da kapsler den inn DNAet sitt for å beskytte seg.

Kapselen vil utvikle seg til levende mikroorganismer igjen i det den kommer i miljøer hvor det er næring (skitt), fuktighet og varme.

Smart ikke sant!

 

 

 




FUN FACTS

Enzymer:

    • Er aldri merkepliktige, til forskjell fra mange andre kjemikalier.

    • Liker seg best i pH 3-9 og produkter med enzymer er derfor ikke etsende.

    • I kroppen vår finnes det 75 000 forskjellige typer enzymer!

    • Fortsetter å rengjøre i mange timer etter at du har vasket.



 

 


Hva er enzymer?

  • Enzymer er stoffer som celler produserer for å starte nedbrytingen av ulike organiske forbindelser.

  • Når vi spiser for eksempel, er det massevis av forskjellige enzymer i munnen som er med på å starte nedbrytingen av maten vi spiser.

  • Enzymer øker virkningen sin i varmt vann, men bare opptil 60°C. Over 70°C ødelegges de.

  • Fordelen med enzymer vs kjemikalier er at de ikke er merkepliktige.

 

 

 

 

 

istock-692870058.jpg

 

 

 

 

I rengjøringsmidler bruker man blant annet:

Protease: løser proteiner som finnes i blod, egg, melk, osv.

Lipase: løser fett og olje

Amylase: løser stivelse og cellulose

 

Kontakt oss

Har du spørsmål, kommentarer eller gode tips du vil dele? Ta kontakt så svarer vi deg så snart vi får mulighet.

KONTAKT OSS

Flere blogginnlegg

Gratis Softwash-Kurs

Gratis Softwash-Kurs

Fredag 26.april i NSP`s nye lokaler i Oslo

Godkjenning av renholdsfirmaet ditt hos Arbeidstilsynet

Godkjenning av renholdsfirmaet ditt hos Arbeidstilsynet

Hvordan gå frem og hvorfor er det et krav?

VÅRKAMPANJE HØYTRYKKSPYLING!

VÅRKAMPANJE HØYTRYKKSPYLING!

Opptil 60% rabatt på en rekke produkter!

Fasadevask

Fasadevask

Hvor ofte, hvilke metoder og hvilke typer fasader finnes?

Softwash vs Høyttrykkspyling

Softwash vs Høyttrykkspyling

Hvilken metode er best?